Skønheden og udyret 2017

Skønheden og udyret 2017

❤️❤️❤️❤️

“Skønheden og udyret” 2017 er visuelt ualmindelig smuk, storslået, og de ikoniske øjeblikke fra animationsfilmen er genskabt på fineste vis.

Hovedkarakteren, Belle, er måske en smule stærkere og handlekraftig end i den oprindelige version og bi-karaktererne mere eksplicitte i udtrykket. Men ellers er alt, som det skal være – bare pænere.

 

 

SE SKØNHEDEN OG UDYRET HER , HER , HER ELLER  HER

DEN GAMLE VERSION HER ,

 

 

De kendte melodier er bevaret, nye tilføjet og filmen varer 129 minutter, så man skal ikke være musicalforskrækket, hvis man vælger at gå i biografen…

 

 

 

Besynderlige Belle

Belle bor i en lille landsby, hvor livet går sin forudsigelige gang. Efter moderens død i Paris, flyttede faderen på landet for at sikre trygge rammer for sin datter. Men Belle føler sig ikke hjemme, længes ud, og hendes verden slutter ikke ved byporten. Hun udvider den ved at læse bøger og biblioteket gør, hun kan holde det klaustrofobiske landsbyliv ud. Emma Watson er yndig, sød, sej og sympatisk, men hvor end man gerne vil hende, så virker hun en smule anstrengt og usikker i rollen som Belle, og resultatet er ikke helt som håbet.

 

 

Specielt ikke når filmen sælges med et feministisk budskab, hvilket virker oversolgt. Hvis man går i biografen for at vise sin datter en stærk kvindefigur, vil man føle sig snydt. Belle kan kaldes en stærk, moderne prinsessefigur, men at gøre hende til en feministisk karakter er en overdrivelse. Men hos det rene prinsessesegment kan de små ændringer som dog gøre en betydelig forskel.

Kevin Kline er klædeligt underspillet som Maurice, og Luke Evans øretæveindbydende som Gaston. I birollerne se man store skuespillere som Emma Thompson, Ian McKellan, Gugu Mbatha-Raw og Ewan McGregor. Der forsøges desuden, lidt desperat, med referencer til fortællinger med coolness-faktor bl.a. selvfølgelig Harry Potter.

Desuden er det tydeligt, at der er skelet til den franske udgave at Belle and the Beast fra 2014, som faktisk har en stærk kvindefigur, men desværre havde fortællemæssige problemer.

 

 

 

Skønheden og udyret 2017

Rent teknisk klæder det mere organiske og lydtætte univers fortællingen umådelig godt med, og 3D udnyttes fint til at skabe uhyggelig god dybde i naturen og det labyrintiske slot. Og som sagt, så er filmens styre det visuelle, som er virkelig flot lavet.