Skammerens datter

skammerens datter film

“Så er filmen simpelthen færdig! Jeg er virkelig, virkelig stolt og glad og kan næsten ikke vente til den skal ud – lige om lidt”.

Instruktør Kenneth Kainz så træt, men glad ud, da han sendte denne meddelelse ud via Instagram.

 

 

Dina bor i en lille landsby med sin mor, der er Skammer. Dina har arvet sin mors overnaturlige skammerevner, der gør, at hun kan se alle folks løgne, dårlige samvittighed og og få dem til at skamme sig over deres mørkeste gerninger. Men selv om Dina absolut ikke er begejstret for sine skammerøjne, viser de sig snart nyttige, da hun pludselig med livet som indsats, hvirvles ind i et blodigt opgør mellem to fyrstesønner.

Historien tager fart, da den unge livsglade fyrstesøn, Nicodemus, kaldet Nico, uretmæssigt anklages for mordet på sin egen familie. Skammeren lokkes til Dunark og hvirvles ind i en myriade af intriger, beskyldninger og risiko for at miste sit eget liv. Skammerens Datter er et forrygende eventyr i en middelalderlig fantasyverden med drager og magi, konger og riddere, tyranni og mord.

 

SE SKAMMERENS DATTER HER , HER

OG MED UNDERVISNINGAMATERIALE HER

 

Filmen er instrueret af Kenneth Kainz, skrevet af Anders Thomas Jensen – og ser ud stil at være stort anlagt og meget tro mod forlægget.

 

 

 

Historien er som et Shakespeare’sk drama for børn; beretningen om, hvordan man må leve op til og tage ansvar for sin arv og fødselsret. Samtlige karakterer kæmper med deres familiers forventninger, men forholder sig meget forskelligt til deres udfordringer og deres handlinger bidrager til at forme dem som mennesker. Protagonisten, Dina, vil allerhelst frasige sig sine medfødte talenter og gaver, mens hendes polare modsætning, antagonisten, Drakan, kræver sin fødselsret med brutal magt. De modsætter sig begge på deres måde deres familierelationer og det ellers ubrydelige arvebånd. Dette tema er det fantastiske univers’ allestedsnærværende emotionelle understrøm og røde tråd, så historien er forankret – og udspiller sig fuldt ud – i en abstrakt fantasiverden, men geografisk og arkitektonisk kan vi alle forholde os til den.

 

Kenneth Kainz om filmen:

“Ultimativt er Skammerens Datter historien om et barns følelse af at være en outsider og anderledes i forhold til andre, uden selv at ønske det; hun drømmer om at være normal, gøre normale ting, have venner og ikke altid at skulle bekymre sig om sine ekstraordinære evner. Det er historien om en ung pige, der må lære at leve med, at hun har specielle evner.

Som alle andre må også hun erkende, at man er, hvem man er, og at vi alle må få det bedste ud af det faktum og leve det bedst mulige liv i balance med os selv. Hvis man fjerner baggrunden, dragerne og fantasyelementerne fra historien, er det stadig en stærk, identificerbar historie om et ungt menneske, der lærer en masse om sig selv, og som sådan kunne den lige så godt foregå henne om hjørnet. Når historien nu foregår i et fantasyunivers, er det fordi, at det giver os mulighed til at forstærke Dinas dilemmaer og give hende specielle evner, der giver hende en række fordele i forhold til sine dramatiske udfordringer.

 

Historien følger Dinas rejse meget direkte, så begivenhedernes udvikling er visuelt stærk knyttet til hende. Vi er med i historien fra Dinas synsvinkel og er så at sige lige bag hende på hele den fantastiske rejse. Kameraet og publikum oplever alt MED hende og ikke FØR hende; vi ved ikke på forhånd, hvad der kommer til at ske med hende og er derfor lige så overrasket, skræmt eller glad, som hende på sin rejse, hvor hun møder en lang række nye venner og magtfulde fjender. På den måde portrætteres en ung – og ret lille – person, der vælter gennem en meget stor, voldsom og forvirrende voksenverden, mens hun lærer om livet, mens hun forsøger at forholde sig til den komplekse verden uden for sin trods alt beskyttede barndom.

En af bogens mange kvaliteter ligger i den ærlige beskrivelse af karakterernes realistiske følelser af virkelighed til trods for, at de lever i en fantasiverden og oplever følelser som virkelig frygt, reel spænding, sand glæde osv., og det har været essentielt for mig at disse ægte følelser transformeres til det store lærred.”

 

Cast

Dina: Rebecca Emilie Sattrup

Rosa: Petra Maria Scott

Drakan: Peter Palugborg

Nico: Jakob Oftebro

Våbenmesteren: Søren Malling

Melussina: Maria Bonnevie

Davin: Allan Hyde

Dama Lizea: Stina Ekblad

Fru Petri: Laura Bro

Mester Maunus: Olaf Johannessen

Hannes: Rlans Møller

Dres: Jóhan G. Jóhannsson

Læs mere på IMDB