Børn og kreativ leg med iPads

Børn kreativ ipads

Børn kan fint begynde med kreativ leg på iPads i en tidlig alder. Og så er det en virkelig sjov aktivitet at lave børn og voksne sammen!

En tablet er det det, du gør den til, og det er de voksnes ansvar at føre an, når det gælder at udforske dens kreative muligheder. Men hvordan kommer man lettest i gang som pædagog eller forælder?

 

 

Kreativ leg med iPads for børn

Start simpelt, slip udstyret – og giv tid

 

1. Prioritér enkelhed

Redskaber og apps skal være enkle at bruge for såvel voksne som børn. Det behøver ikke at være så kompliceret, men det sjov at bare at komme i gang.

Brug kameraet til gættelege eller skattejagter, fotografer yndlingsting eller motiver, der skal bruges til en historie.

Lav små film spil dem baglæns eller fortæl en lille historie.

 

2. Eksperimentér

Leg og prøv jer frem. Så dan lærer man bedst. Vælg robuste digitale medier, som kan bruges ude, inde – og gerne under vand.

Et solidt cover (er personligt fan af Griffin Survivor), et flekstibelt stativ etc.

 

3. Veksl mellem analog og digital leg

Brug iPaden til aktiviteter I er i gang med alligevel: madlavning, skovtur eller leg med modellervoks eller LEGO.

 

4. Gør børnene til producenter og giv dem ansvar

Tit lægger man læringsspil på, og når det først er gjort, bliver det svært at få børnene til at bruge teknologien til andet. Derfor er det en god idé at droppe spillene i første omgang og i stedet lægge nogle app’s på, hvor man kan producere noget eller skabe historier sammen med børnene.

 

Der findes en fin bog skrevet til pædagoger i vuggestuer og børnehaver, men som også er fuld af praktiske råd og sjove idéer til forældre, som gerne vil lege med det digitale sammen med deres børn.

Køb den HER

eller

gennem Pædagogisk Bogklub