Alice i Eventyrland

Ved at være vidne til venner og fjenders livshistorier og hvordan det har påvket deres nuvlrende liv, lærer Alice at løse, ikk ekun problemet med Hatter,  men også hendes eget ligtilbage i London, hvis hun bare kan vinde kapløbet mode den tikkende kronosfære.

Alice i Eventyrland Bag Spejlet – anmeldelse. Alice i Eventyrland Bag spejlet er mere Tim Burton end Lewis Caroll, og forventer man at se en tro version af romanen, vil man blive skuffet. Men…

Vælger man derimod at se filmen uforbeholdent, kan man nyde en smuk, skæv og vittig film med en sej og stærk kvindelig hovedkarakter.

 

“Must you always be som headstrong?

”No, but it´s more fun that way”

Dog skal det siges, at handlingen kan virke en smule rodet, stilen lidt anstrengt og actionscenerne trækkes langt, men det visuelle univers er fint, figurerne sjove og den vittige ping-pong-dialog har, trods alt, fået en plads, særligt omkring Sacha Baron Cohens figur, Tiden.

Filmens psykedeliske univers toppes selvfølgelig med Jefferson Airplanes “White Rabbit” – sunget af P!nk.

 

 

 

 

 

 

 

Alice Eventyrland bag Spejlet

Alice Kingsley er trådt i sin fars fodspor, har tilbragt tre år på havet og set verden. Hun er fuld af mod og selvtillid – lige indtil hun vender hjem til London, hvor intet har ændret sig rent socialt. Men det har Alice livssituation til gengæld, og hun og hendes mor er tvunget til at tage deres liv op til revision i forhold til økonomi og fremtid.

Lige dér møder hun igen Absolem, finder tryllespejlet og vender tilbage til det ulogiske kongerige Underland. Til sin forfærdelse opdager hun, at noget er helt galt med Hatter, som opfører sig markant andeledes og har udviklet en langt mørkere side. Han er jaget af fortidens hændelser og de tilfælde og konsekvenser tiden bragte.

 

“What´s the matter?”

“The Hatter´s the matter”

 

For at afværge sin vens endeligt, henvender Alice sig til Tiden selv. Trods mange advarsler om, at det ikke er muligt at at ændre fortiden eller løbe om kap med tiden, låner hun tidsmaskinen, Kronosfæren. Ved at vende tilbage i tiden og være vidne til venner og fjenders livshistorier, og hvordan det har påvirket deres nuværende liv, lærer Alice at løse, ikke kun problemet med Hatter, men også hendes eget liv tilbage i London. Hvis hun altså kan vinde kapløbet mod den tikkende Kronosfære.

 

“The only way to achive the impossible, is to believe it´s possible”

 

Filmen er instrueret af James Bobin, mens Tim Burton, som instruerede forgængeren, er producer. Men jeg kan personligt godt undre mig over, hvorfor ingen britiske har vovet at kaste sig ud i en “rigtig”, tro version af romanerne, animeret Alice-film. Med de muligheder, der er indenfor animation nu for at skabe et skævt, organisk og eventyrligt univers, ville det være oplagt, og jeg tror ikke Alice har “ticked her last tock yet!”

 

❤️❤️❤️❤️

 

Se Alice i Eventyrland fra 2010