Arrival

Arrival anmeldelse

Arrival er stærk, troværdig og dirrer af suspense.

Anmeldelse: Arrival er instrueret af canadiske Denis Villeneuve, som stod bag den bedste film fra 2015, “Sicario”, og som har stærk sans for instruktion, smukke billeder (Bradford Young), klipperytme og brug af lyd og musik.

 

Arrival er baseret på en novelle af  Ted Chiang, “Stories of Your Life” og berører store universelle emner som kommunikation, tiden og dens orden, begyndelser og slutninger. Og skal tid nødvendigvis tænkes lineært?

 

SE ARRIVAL HERHER ELLER HER

 

Arrival

Den dag tolv dele af et fartøj lander forskellige steder på Jorden, møder lingvisten Louise Banks  på job, men finder hurtigt ud af, at noget ikke er, som det plejer.

Heldigvis er filmen dejligt befriet for hysteriske scener. Reaktionen er ikke vild panik, men mere fattet apati. Folk handler, som de ville under en ekstrem nødsituation; selvfølgelig i uorden og kaos, men står også underende, afventende og apatiske midt i hele.

Militæret har tidligere benyttet sig af Banks og har nu brug for hjælp til at tolke de lyde, som de modtager fra væsnerne i fartøjet.

Personligt var jeg egentlig fullfilled og troede filmen ville slutte, da der sukkede en appendix op. Så meget at man næsten tænker, det er en producent-pleaser, som nøsten demonstrativt adskilles fra den øvrige film. Denne afslutning virker forceret, alt for explicit, corny og modsiger på flere planer hele filmens øvrige stil og præmis.

Arrival får fem flotte stjerner, uden den ekstra slutning ville den have fået seks!

 

❤️❤️❤️❤️❤️

KØB BILLET