Berlinale 2016 – børnefilm

Berlinale 2016 børnefilm

Berlinale 2016 har to kategorier indenfor børnefilm: Generation Kplus og Generation 14 plus for unge. Vi har samlet info om nogle af de vindende film  til jer.

 

 

 

Berlinale 2016 Børnefilm

 

 

 

Krystalbjørnen – The Trap 

Berlinale 2016 børnefilm

 

Originaltitel Ottaal

Instruktør Jayaraj Rajasekharan Nair, Indien 2015

“Denne exceptionelle film berørte alle med dens uimodståelige billeder af natur, tilbagelænede musik og fantastiske skuespillere. Den unikke måde at filme små særlige detaljer på imponerede os.  Vi mener det er vigtigt at et så sørgeligt og vigtigt emne bliver behandlet i en film  – som samtidig  formår at indfange humoren og glæden ved livet. “

 

 

 

 

 

 

Miss Impossible

 

Berlinale 2016 børnefilm

 

Instruktør Emilie Deleuze

Originaltitel Jamais contente

“Ved hjælp af humor fortæller denne ekstraordinære historie, som vi let kan relatere til. Filmen bringes til live ved fænomenale skuespilpræstationer, og soundtracket gav os en uimodståelig lyst til at rejse os op og danse. “

 

 

 

 

Bedste kortfilm Fabrizio’s Initiation

 

Berlinale 2016 børnefilm

 

Instruktør Mariano Biasin, Argentina 2015

El inicio de Fabrizio

“Vi syntes denne humoristiske kortfilm var interessant og morsom. Budskabet i filmen fik os ydeligere overbevist om, at der ikke er grund til at forhaste sig, når det gælder den første gang.”

 

 

 

 

 

Special Mention kortfilm: Ninnoc 

Berlinale 2016 børnefilm

 

Instruktør Niki Padidar, Holland 2015

Originaltitel Ninnoc

“Denne kortfilm adskiler sig fra andre ved at beskrive et sørgeligt emne på en humoristisk måde og fra et barns synspunkt. Filmen benytter fine eksempler til at vise, hvordan det enkelte individ er forskelligt, men alligevel har en rolle at udfylde i samfundet”

 

 

 

 

 

 

 

 

Internationale Jury

 

 

Bedste film film: Rara

Berlinale 2016 børnefilm

 

Rara

Instruktør Pepa San Martín, Chile / Argentina 2016

“Lige fra åbningssekvensen fik vi et præcist og fornøjeligt glimt af en teenageliv og dagligdags problemer ved at vokse op. Hver scene er kraftfuld og nøje konstrueret med komplet balance i bevægelse og manuskript. Karaktererne og forholdene gengiver fejlfrit den moderne realitet, som både reflekterer den tid vi lever i og får os til at stille spørgsmål ved idéen om den perfekte familie. Skuespil, manuskript og særligt instruktion holder os fangen i denne  fortælling om loyalitet, håb – og kærlighed i dets mange former.”

 

 

 

 

 

 

 

 

Special Mention: Young Wrestlers

Berlinale 2016 børnefilm

 

Instruktør Mete Gümürhan, Turkey / Netherlands 2016

Originaltitel Genç Pehlivanlar

“Denne film  kaster dig direkte ned i en drengs verden. Kameraet tager og ude på en rejse, hvor vi ser dem kæmpe med glæde og  kvalerne ved at vokse op. Uden at prædike eller tale ned viser instruktøren os en smuk og alligevel realistisk side af et bryder med blodige næser, smerte, tårer og glæden ved den perfekte kamp . Og efterhånden som vi lærer den enkelte karakter at kende og oplever op og nedture, føler vi for dem og ønsker de alle skal lykkes”

 

 

 

 

 

 

Bedste kortfilm: Semele

Berlinale 2016 børnefilm

 

Semele

Instruktør Myrsini Aristidou, USA / Cypern 2015

“Instruktørens nøgne, upyntede stil er i perfekt i forhold til historien, da det giver plads til, at de underliggende følelser langsomt kan arbejde sig op til overfladen. Diskrete blikke, flygtige smil bygger et fælles bånd mellem far og datter. Dette er ganske enkelt en pige, som ønsker at se sin far.”

 

 

 

 

 

 

 

 

Special Mention: Aurelia and Pedro

Berlinale 2016 børnefilm

Instruktør Omar Robles, José Permar, Mexico 2016

Originaltitel Aurelia y Pedro

“To ting skiller sig ud i denne film: det specielle bånd mellem moder og søn og skønheden ved det afsondrede område, de lever i.  Vi ser deres hverdag, hvor de vogter får og tilbereder mad i bjerghytten. Men instruktørens virkelige præstation er at vise os båndet mellem moder og søn; at bevæge os med deres kærlighed til hinanden. “

 

 

SE TRAILER

 

 

 

 

 

 

Ungdomsjuryen

 

 

Bedste film – Mellow Mud

Berlinale 2016 børnefilm

 

Instruktør Renārs Vimba, Littauen 2016

Originaltitel Es esmu šeit

“Vi er særligt imponerede over en film, som formår at skabe kraftfulde og udtryksfulde billeder på trods af sparsom dialog og underspillede præstationer.           Takket være en overbevisende portrættering af den kvindelige hovedkarakter, følger vi hende på en rejse, som bevægende skildrer hendes søgen for personlig retning, styrke og ansvar. På inspirerende måde indfanger denne film den afgørende process ved personlig vækst oplevet af unge mennesker på deres vej til at blive voksne.

 

 

 

 

 

 

Special Mention

Berlinale 2016 børnefilm

Plants

Instruktør Roberto Doveris, Chile 2015

Originaltitel Las Plantas

“Opmærksom observation og tid til reflektion. Ufravigelig direkte, afstemt med følsomhed  skildrer denne film en ung kvinde i al sin sårbarhed og hendes søgen efter egen vej, seksualitet og ensomhed. Denne produktion fortælles i flere lag, hvor både surrealisme og autencitet interagerer, ikke kun for at imponere os som publikum, men også bevæge os på et personligt plan og vende vores opmærksomhed indad.”

 

 

 

 

 

 

Bedste kortfilm:

Balcony

Instruktør Toby Fell-Holden, Storbritanien 2015

I en angivelig klasssisk fortælling om to piger fra forskellige kulturer, formår denne film via sofistikeret dramaturgi at forbløffe seeren. Fortællinge spejler  et samfund, som stadig er plaget af kilchéer. Det er et spejl, som også tvinger publikum til at konfrontere egne fordomme. Provokerende og fuld af fantasi, formår denne produktion at få os til at se de aktuelle udfordinger klart.

 

 

 

Special Mention kortfilm: 

The Body Is a Lonely Place

Instruktør  Ida Lindgren, Sweden 2016

Originaltitel Kroppen är en ensam plats

“Via en kombination af æstetisk behagesyge og samtidig modstidende billeder med intime tekstkollager, der repræsenterer forskellige perspektiver, forenes elementer de på fascinerende vis at forme et eksperimentelt hele som giver udtryk til den følelser som personer med spiseforstyrrelser gennemgår. Denne udforskning af et emne af så stor betydning behandlet med så poetisk tilgang imponerede os”

 

 

 

 

International Jury

 

Bedste film: Plants

 

Instruktør Roberto Doveris, Chile 2015

Originaltitel Las plantas

“Opmærksom observation og tid til reflektion. Ufravigelig direkte, afstemt med følsomhed  skildrer denn efilm en ung kvinde i al sin sårbarhed og søgen efter egen vej, seksualitet og ensomhed. Denne produktion fortælles i flere lag, hvor både surrealisme og autencitet interalgerer, ikk ekun for at imponere os som publikum, men også bevæge os på et personligt plan og vende vores opmærksomhed indad”

 

 

 

 

Special Mention:  Zhaleika

Instruktør Eliza Petkova, Tyskland 2016

“Vi blev bevæget af denne begavede allegori om skiftende kulturelle ændringer og kollision mellem gamle og nye værdier i en lille suropæisk by. Med et skarpt øje for detaljen er naturalismen i denne film kombineret med en historie om en ung kvinde, som søger efter sin plads i vernde og hendes tilegnelse af dennne frihed fremstilles fantastisk i både skuespil og instruktion.”

 

 

 

Special Prize kortfilm – A Night in Tokoriki

Instruktør Roxana Stroe, Rumænien 2016

Originaltitel O noapte in Tokoriki

“Med dets særegne tone, fortrinlige håndværk og fortælleteknik formår denne film legende at skildre et dybtfølt og vigtigt emne. Med humoristiske mise-en scene uden dialog og ironisk brug af musik fortæller filmen blændende engagerende om forbudt kærlighed in det landlige Europa og dets følger.”

 

 

 

Special Mention:  The Body Is a Lonely Place

The Body is a Lonely Place by Ida Lindgren, Sweden 2016

Originaltitel Kroppen är en ensam plats

“Vi var fanget af dettte unikke stykke filmkunst som beskriver en kompleks tilstand i en fuldstændig original form. Ved brug af smukke paletter af farver og blændende manus i form af voice over og gennem et modigt og innovativt perpsktiv viser denne kortfilm på en instinktiv og følelsesmæssig måde en ung kvindes kamp mod en spiseforstyrrelse”