Film om rummet

Film om rummet

Film om rummet. Astronauterne, Chris Hadfield og Tom Jones, har navngivet deres bedste bud på film om rumfart. Dem, de mener, giver det mest realistiske billede af livet som astronaut. 

 

FILM OM RUMMET

 

 

THE MARTIAN

“The Martian”, som er Ridley Scotts filmatisering af Andy Weirs roman fra 2011. Filmen handler om en astronaut, der strander på Mars og må kæmpe hårdt for at overleve. Tilbage på Jorden forsøger NASA ihærdigt at få stablet en redningsmission på benene.

Medvirkende: Matt Damon, Kate Mara, Jssica Chastain m.fl.

 

SE THE MARTIAN  HER ELLER HER

 

 

 

 

 

 

RUMREJSER ÅR  2001

Film om rummet

Rumrejsen år 2001 er en science-fictionfilm fra 1968. Filmen tematiserer menneskets udvikling, teknologi, kunstig intelligens og liv i rummet. Filmen er bemærkelsesværdig for den banebrydende anvendelse af  special effects samt for det flertydige og provokerende filmsprog og lydspor. Filmen fik blander modtagelse ved premieren, men er i dag anerkendt som en af de bedste film nogensinde

Instruktion Stanley Kubrick

 

SE RUMREJSE ÅR 2001  HER

 

 

 

Apollo 13

Film om rummet

Filmen handler om den uheldsramte og mislykkede Apollo 13-månemission i 1970.  Filmens manuskript er baseret på bogen Lost Moon af  James Lovell og Jeffrey Kluger

Instruktion: Ron Howard

Medvirkende Tom Hanks, Bill Paxton, Kevin Bacon, Ed Harris m.fl.

 

SE APOLLO 13 HER , HER ELLER HER

 

 

 

 

 

 

COSMOS: A SPACETIME ODYSSEY

Film om rummet

“Cosmos: A Spacetime Odyssey” er den dokumentarserie fra 2014, som tager arven op efter “Cosmos: A Personal Voyage” fra 1980 ,med Carl Sagan some vært. Serien blev set som en milepæl for videnskabelige tvprogrammer. Dette show præsenteres af Neil deGrasse Tyson, der som ung studerende var inspireret af Sagan.  

Produceret af  Brannon Braga, Alan Silvestri, Seth MacFarlane og Ann Druyan

 

SE COSMOS: A SPACE TIME ODYSSEY HER

 

 

 

 

Deep Impact

Film om rummet

En komet på størrelse med Mount Everest er på vej mod jorden, og verdens regeringer forsøger desperat at sikre menneskehedens overlevelse. I mellemtiden må alle acceptere det faktum, at de sandsynligvis skal dø indenfor nærmeste fremtid.

Instruktion Mimi Leder

Medvirkende:  Morgan Freeman, Robert Duvall, Téa Leoni og Elijah Wood.

 

SE DEEP IMPACT HER ,  HER  ELLER  HER

 

 

 

CONTACT

Film om rummet

Ellie Arroway har gennem hele sit liv haft en passion for radiokommunikation. I begyndelsen er det som lille pige for at komme i kontakt med sin afdøde mor, og ender som et fantastisk eventyr, hvor hun som doktor i astronomi, kommer i kontakt med fremmede civilisationer.

Instruktion Robert Zemeckis

 

SE CONTACT HER ELLER  HER

 

 

 

 

 

MARS GENERATION

Selvudnævnte rumnørder er på space camp og afprøver drømmen om at rejse til Mars, mens eksperter reflekterer iver NASAs historie og fremtid.

Instruktion Michael Barnett

Aldersgrænse 7+

 

SE MARS GENERATION HER

 

 

 

 

 

 

 

ARRIVAL

Den dag tolv dele af et fartøj lander forskellige steder på Jorden, møder lingvisten Louise Banks  på job, men finder hurtigt ud af, at noget ikke er, som det plejer.

Heldigvis er filmen dejligt befriet for hysteriske scener. Reaktionen er ikke vild panik, men mere fattet apati. Folk handler, som de ville under en ekstrem nødsituation; selvfølgelig i uorden og kaos, men står også underende, afventende og apatiske midt i hele.

Militæret har tidligere benyttet sig af Banks og har nu brug for hjælp til at tolke de lyde, som de modtager fra væsnerne i fartøjet.

Filmen er baseret på Ted Chiangs samfundskritiske  novelle,  ‘Story of Your Life’.

Medvirkende: Amy Adams; Jeremy Renner og Forest Whitaker

Instruktion:  Denis Villeneuve

SE ARRIVAL HER , HER ELLER HER