Jackie – filmen

Jackie filmen

❤️❤️❤️❤️

“Jackie” er stilsikker, elegant og selvbevidst – som hovedkarakteren selv. Jaqueline Kennedy vidste, hvordan historie skrives. Hun var en virtuos mytemager, billedskaber og uhyre bevidst om sin næsten royale repræsentationsværdi.

 

Filmens styrke er det modsætningsfyldte portræt af førstedamen, som både forfængelig, manipulerende og særdeles viljestærk, men også et usikkert menneskes forsøg på at leve op til folkets forventninger og kennedyfamiliens høje standarder.

Til sidst har hun svært ved at skelne mellem virkelighed, præstation og forstillelse:

“What was real and what was performance?”

Jackie – filmen

Filmens handling udspiller sig primært i ugen efter attentatet på John F. Kennedy, hvor Jackie er under ekstremt pres.

Hendes mand er blevet skudt, hun er bogstavelig talt smurt ind i hans blod, hun skal fortælle sine to små børn, at deres far er død, hun skal flytte ud af Det hvide hus og finde en måde at forsørge sin lille familie på.

Samtidig hviler verdens øjne på hende.

Alligevel formår Jaqueline at holde hovedet koldt. Pligt og forfængelighed vinder over sorgen, og hun eksekverer den perfekte performance, en storslået afslutning på den korte Camelot-æra i Det hvide hus.

Allerede ugen efter attentatet og begravelsen giver hun et personligt interview og er i gang med at skrive sin egen stramt kontrollerede version John F. Kennedys eftermæle.

Sideløbende følger følger vi de samtaler, Jackie har med sin præst og veninden, Nancy Tuckerman, og som viser en mere sårbar, åben og menneskelig side.

 

 

SE JACKIE HER , HER ELLER HER