Junglebogen 2016 anmeldelse

Junglebogen 2016 anmeldelse

Junglebogen 2016 Anmeldelse. Junglebogen er spektakulær, grufuld og indtagende. Instruktør, Jon Favreau, forener elegant universerne fra såvel Kipling som Disney – og udnytter computeranimation og 3D på smukkeste vis.

“You are the very worst wolf I´ve ever seen. 

I know your not a wolf, but couldn´t you at least act like one”

(Bageera)

 

 

Junglebogen 2o16 – anmeldelse

Mowgli hører ikke til. Han er hverken ulv, panter, bjørn eller et rigtigt menneske. Derfor må han på en lang rejse, genopfinde sig selv og skabe sin egen rolle i junglen.

På rejsen knytter han tætte bånd til den stringente panter Bagheera, den kærlige ulvemoder, Raksha, og den tilbagelænede bjørn, Baloo. De lærer hver især fra sig – og Mowgli tager imod det, han kan bruge og finder sin egen vej i et lovløst jungleland med modsatrettede interesser

Junglebogen er ualmindeligt smuk og naturalistisk. Du befinder dig dybt inde i den indiske jungle: ser,  mærker og hører rumlighed og dybde via de høje, majestætiske træer, reflekterende lys mellem stammerne og nære lyde af de mange dyr, der piler rundt.

Måske fordi filmen er så naturalistisk, skal man som publikum lige vænne sig til stilen med talende dyr, men er hurtigt med på præmissen. For de animerede dyr er så uhyggeligt overbevisende i reaktion og bevægelse, at man til tider glemmer, at alt er computerskabt eller optaget i et lille studie i Los Angeles.

Oven i hatten kommer, at fortællingen bringes yderligere til live af et imponerende cast af stemmer: Bill Murray som Baloo, Idris Elba som Shere Kahn, Ben Kingsley som Bagheera, Lupita Nyong’o som Raksha, Scarlett Johanson som Kaa, Christopher Walken som King Louie, Giancarlo Esposito som Akela – og selvfølgelig Neel Sethi som Mowgli og eneste filmede karakter.

 

Læs artikel om nyudgivelsen af Kiplings roman

 

Junglebogen 2016

Den nye version af Junglebogen er mere nuanceret og tættere på den oprindelige Kipling i dybde og perspektiv. Alligevel henviser Jon Favreau elegant og underspillet til disneyfilmen fra 1967 og bevarer charmen og de sjove indslag, som vi alle kender og holder af.

Personligt gik jeg ud af biografen visuelt overvældet, virkelig godt underholdt, smånynnende og med et lille smil på læben.

 

Fem stjerner til Junglebogen!

❤️❤️❤️❤️❤️

 

 

BIOGRAFER OG BILLETTER

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bill Murray som Baloo

 

 

 

Idris Elba som Shere Kahn

 

 

 

Ben Kingsley som Bagheera

– levererer den mest reflekterede og velformulede beskrivelse af filmen.

 

 

 

Christopher Walken som King Louie

Orangutang som italiensk gangsterboss 🙂

 

 

 

Scarlett Johansson som Kaa

 

 

 

 

Instruktør Jon Favreau

 

 

 

 

 

Og til sidst lidt filmnørderi