Stream Tomorrowland: A World Beyond

Stream Tomorrowland a world beyond

❤️❤️❤️❤️❤️

Det er svært at få armene ned. ”Tomorrowland: A land beyond” er en fantastisk, relevant og smuk fortælling fuld af girl power og rå optimisme.

Filmen er endnu et bevis på, at det er lykkedes Disney at indvinde nyt land og genopfinde sin oprindelige cool faktor.

Hvis du vil ændre verden, kræver det hjerne, hjerte, heltemod – og en smule ulydighed. Casey Newton ved, hvordan ting fungerer. Hun er begavet, stædig og har sin ukuelige optimisme i behold.

Hendes far, derimod, er ingeniør hos NASA, som lukker stadig flere projekter ned, og han har efterhånden mistet både gnist og tro. Det tærer på Casey at se sin far og åndsfælle visne hen, så hun vælger at tage sagen i egen hånd. Måske ikke på den smarteste måde, men hændelsen bringer hende under radaren hos fællesskabet ”Plus Ultra”, og en dag finder Casey en mystisk pin, som, når hun rører den, bringer hende til en anden verden.

 

Tomorrowland: A World Beyond

 

 

Tomorrowland – over the rainbow

Selvfølgelig tror alle, hun er blevet skør, og hun møder ingen forståelse, heller ikke hos sin far, selvom hun forsøger hårdt: ” I need you to be NASA dad right now. New frontier dad!”

Men Casey lader sig ikke standse, og hun går i gang med at afprøve de nye muligheder, hun har i hænderne.

 

 

Plus Ultra

”Plus Ultra” viser sig at være et fælleskab af eksperter indenfor forskellige felter, som i hemmelighed arbejder mod at skabe en bedre verden. For at kunne tænke og eksperimentere frit og unbiased, er de nødt til at gøre sig fri af verdslige interesser som politik, bureaukrati og grådighed. Derfor har de skabt et forunderligt sted i en anden dimension, et legeland for godhjertede opfindere, Tomorrowland.

Men alt er ikke længere så ideelt, som det ser ud. Noget skal fixes.

Robotpigen Athena, som gennem mange år har rekrutteret egnede personer til fællesskabet, bringer Casey sammen med et tidligere, desillusioneret medlem, Frank Walker. De to kommer i så stor fare, at de intet har at miste og ender med at påtage sig det ultimative ansvar: Jordens fremtid.

 

 

Viden og optimisme

”Tomorrowland” er en forfriskende, spændende og actionfyldt film, som er inspirerende og rent faktisk har vigtige budskaber på flere planer. For det første præsenteres dét at være nysgerrig og nørdet som noget positivt – også for piger. Og så tør den lægge præcise pointer på bordet omkring viden, mod, ulydighed, ansvar, afmagt, apati, kritisk sans, vanetænkning og mekanismer, der styrer verden.

Og hvad ville faktisk ske, hvis alle verdens bedste tænkere gik sammen i et frit forum uden forstyrrende elementer og ydre interesser? Selvfølgelig lyder det naivt, men inspirationen til at tro på fremskridt er nødt til at være til stede. Dette kan også ses som en lille hilsen til Walt Disney, som var en drømmer, optimist, men som handlede på sine idéer og førte dem ud i livet. Ikke kun indenfor tegnefilm og forlystelsesparker, men også fremtidsvisionen “Tomorrowland” og videnskabsudsendelser rettet mod børn.

Selvfølgelig går der USA og højstemthed i den til sidst, men jeg er med hele vejen og forlader biografen opstemt og med lyst til at gå ud og gøre en konkret forskel.

 

En lille hint til budskabet, som jeg ikke vil afsløre her, er hentet fra en gammel Cherokee allegori:

 

Der er to ulve, der strides.

De ene repræsenter mørke og fortvivlelse

Den anden lys og håb.

Hvilken af dem vinder? 

Den, du fodrer.”