Tomorrowland: A World Beyond

tomorrowland a world beyond

“Tomorrowland:A World Beyond” er indspundet i en Priory of Sions-agtig mytologi, som fortæller, at store tænkere under Verdensudstillingen i 1889 samledes i Eiffels lejlighed.Oppe i Eiffeltårnet skulle de have stiftet et fællesskab, hvis formål var, at arbejde mod at skabe en bedre verden.

Senere skulle personligheder som ex. Amelia Earhart, Einstein og Walt Disney være blevet medlemmer.

Det ligner et sjovt PR stunt fra Disneys side, men er inspirerende tanke og en god mulig for at få en snak om Verdensudstillingerne, Eiffel, Newton, Tesla, Edison og Verne.

A beautiful future – just a dream away

Den mere realistisk version er at manuskriptforfatteren Damon Lindelof og instruktøren Brad Bird fik fingerene i en disneykasse fra 1952,  som indeholdt forskellige genstande. Kassen brugte de som idékatalysator for fortællingen. De aner ikke, hvad der er fantasi og virkelighed i indholdet, men lader sig inspirere af det.

Men den virkelige historie er mindst lige så fantastisk. Walt Disney var optimist. Han troede på fremtiden:

Many of the things that seem impossible today, will become realites tomorrow

I 50´ere var interessen for videnskab enorm, og Walt Disney var stor tilhænger af tanken om, at videnskab kunne skabe en bedre verden. Oprindelig var Tomorrowland en fysisk fremtidsvision, en fremtidsby i Epcot Centre, som er genopstået i flere versioner.

Disney var en mand, troede på det at tage en aktiv rolle i fremtiden, han så fremtiden som en spændende tid, som nogt med store var udfordringer, men kunne ikke vente med at tage fat på den. “

(Instruktør Brad Bird)