Verdens bedste westerns

Bedste westerns

De bedste westerns nogensinde? Er bestemt ikke ekspert i genren, men min far har givet mig en fair share Kurosawa, Sergio Leone og John Ford med i rygsækken. Så jeg vover pelsen og giver nogle bud.

 

STREAM GODE WESTERNS

HERHERHERHER eller HER

 

 

Once Upon a Time in the West – Sergio Leone

Bedste westerns

“Sweetwater” rummer områdets eneste kilde til vand. Jorden blev købt af Brett McBain, som forudså, at jernbanen var nødt til at passere gennem dette område for at få vand til damplokomotiverne. Da den kyniske jernbanebaronen Morton finder ud af dette, sender han sin gunman Frank af sted for at dræbe både McBain og hans tre børn – og efterlade beviser, som peger i retning af Cheyenne og hans bande.

Da McBains smukke brud, Jill, ankommer fra New Orleans, finder hun hele familien myrdet. I mellemtiden er en mystisk harmonikaspillende revolvermand, “Harmonica”, på jagt efter Frank.

 

Yndlingscitat:

“I saw three of these dusties a short time ago.

They were waiting for a train.

Inside the dusties, there were three men. 

Inside the men, there were three bullets.”

(Harmonica)

 

SE ONCEUPON A TIME IN THE WEST HER eller HER

 

 

 

 

 

The good the bad and the ugly

 

Bedste westerns

Tre revolvermænd får hver især nys om at der i sydstaterne er en enorm guldskat, der er gået tabt under mystiske omstændigheder. De tre barske revolvermænd begynder at arbejde med og mod hinanden i et ihærdigt forsøg på at finde frem til guldskatten. Deres bestræbelser gøre ikke nemmere af at landet hærges af en blodig borgerkrig.

 

DEN GODE, DEN ONDE OG DEN GRUSOMME

 

 

 

 

Django Unchained

 

Bedste westerns

Sydstaterne år 1858. Dr. Schultz leder efter en slave ved navn Django og køber ham, da han kender de mænd, han jagter. Django viser hurtigt evner og tilbydes at blive Schultz partner. Som en del af handlen skal de sammen finde Djangos elskede kone, Broomhilda,  som er blevet solgt til den sadistiske plantageejer, Calvin Candy på Candyland.

 

STREAM DJANGO UNCHAINED HER ELLER HER

 

 

 

 

 

 

 

True Grit – Cohens (2010)

 

Bedste westerns
14-årige Mattie Ross har brug for hjælp til at finde sin fars morder, men hvis hun vil hævne sin fars død, må hun selv betale for det. Mattie hyrer to hårde, frygtløse mænd – Reuben J. “Rooster” Cogburn, en fordrukken U.S. Marshal, og LaBoeuf, en pralende Texas Ranger der af andre årsager er ude efter den samme mand. De tre begiver sig ud i indianerterritoriet i jagten på en rejse, som vil ændre Matties liv. Hun omgiver sig med mænd, der viser hende, om de har det, der skal til.
Filmen er en genindspilning af westernklassikeren ’De frygtløse’ (1969), der oprindeligt bygger på en roman om hævn og moral af Charles Portis (1968).

 

TRUE GRIT 2010,  eller TRUE GRIT 1969

 

 

 

3:10 to Yuma (2007)

 

Bedste westerns

Dan Evans  er en retskaffen men fattig ranchejer, som kæmper en brav kamp med økonomien for at holde sammen på sin lille familie. Han har mistet sit ben i Borgerkrigen og har derfor svært ved at arbejde på gården og bliver derfor truet gang på gang af vrede kreditorer, som familien skylder penge. Men Dan indser muligheder da den berømte røver Ben Wade er blevet fanget. Wade skal overføres fra den lille by Brisbee til retten i  Yuma , Arizona. En rejse som absolut ikke er risikofri, da Wades bande nu anført af den psykopatiske Charlie Princ vil gøre alt for at befri deres leder. Dan melder sig derfor straks, da der efterlyses raske mænd, der mod en god betaling på $200 vil tage med på fangetransporten og forhindre et eventuelt overfald fra Wades bande. Med sig har han Byron McElroy en Pinkerton agent, der kender meget til Wade, Doktor Potte, den lokale læge og Mr. Butterfield, der ejer af en armeret stage coach Ben Wade har røvet. Undervejs krydser Dan og Wade klinger, og selvom de er hinandens modsætninger, viser det sig, at de har mere tilfælles end først antaget.

Medvirkende: Christian Bale, Russell Crowe, Ben Foster, Peter Fonda, Alan Tudyk, Dallas Roberts

 

3:10 TO YUMA (2007)

 

 

 

Den ORIGINALE VERSION af 3.10 to Yuma

 

 

 

 

The Magnificent Seven – Elmer Bernstein

 

Bedste westerns

When their small village is once again attacked by the bandit Calvera, three Mexican farmers head north to try and buy guns. They ask Chris Adams to help them but he suggests they hire experienced gunmen instead. He soon recruits five others and eventually accept a sixth who he had initially rejected but made it impossible for him to say no. Together, they develop a plan to secure the town and defend it against Calvera’s attack. In that time, friendships are formed and love blossoms between one of the men and a beautiful local girl. Not all of them will survive the attack.

 

THE MAGNIFICENT SEVEN

 

 

 

 

 

 

Sheriffen af Fred Zinnemann (1959)

 

Bedste westerns

På sin bryllupsdag og den dag han frasiger sig jobbet som sherif i Hadleyburg, finder Will Kane ud af, at Frank Miller, en mand han sendt i fængsel år tidligere er vendt tilbage for at hævne sig. Egentlig havde Kane tænkt sig at forlade byen med sin nye Quaker-kone, Amy,  men erkender han bliver nødt til at stå ansigt til ansigt med Miller. Men da han forsøger at samle støtte fra byen, han har tjent som sherif, ven der alle ryggen mod ham, og det ser ud til Kan må tage opgøre med Miller og hans gang –  alene.

Det ventes at komme med toget kl. 12, uret tikker og minutterne går mod middag, klokken nærmer  sig 12. Sheriffen eller High Noon er optaget i real time og følger fortællingens realtid.

Medvirkende: Gary Cooper, Grace Kelly

Sheriffen – Fred Zinnemann (1952)

 

 

 

 

Diligencen – John Ford (1939)

 

bedste westerns

En gruppe rejser sammen i en diligence, får turen kompliceret af Geromino og lærer noget om hinanden undervejs.

 

 

 

 

The Searchers – John Ford (1956)

Bedste westerns

 

 

 

Shane – George Stevens (1953)

 

 

 

The Wild Bunch – Sam Peckinpah (1969)

Filmen ’Den vilde bande’ er en gribende fortælling om en flok skurkagtige desperadoer, der følger deres egne æreskodeks.

 

THE WILD BUNCH

 

 

 

 

 

Butch Cassidy and the Sundance Kid – George Roy Hill (1969)

Bedste westerens

BUTCH CASSIDY AND THE SUNDANCE KID

 

 

STREAM GODE WESTERNS

HERHER HERHER eller HER