Julekalendere og film 2016

Julefilm 2016

Ingen jul uden gode film. Her er årets julefilm og julekalendre – i biografen, i tv og som streaming.

 

Den magiske juleæske

Julius er 8 år og bor på børnehjem. Han er lidt af en outsider, som stadig tror på Julemanden. Da Julius opdager at Julemanden i virkeligheden bare er lederen af børnehjemmet, der har klædt sig ud, mister han ikke bare troen på Julemanden, men også troen på sig selv. Men så sker der noget forunderligt og pludselig befinder Julius sig i en helt anden og magisk verden.

Produceret af Copenhagen Bombay

Premiere d. 10. november

KØB BILLET

 

 

Bagom filmen på Copenhagen Bombay

 

 

 

 

Familien jul – I nissernes land

Julefilm 2016

I den anden film om Familien Jul dukker nissen Pixy allerede op hos Familien Jul den 1. december. Han er kommet for at hente den nissehue, han glemte sidste år, og som indeholder hans nissemagi. Ved et uheld får Hugo ødelagt nissekuglen, så Pixy mister sin kraft og begynder at ældes hurtigt. Hugo er den eneste, der kan samle kuglen igen og redde Pixy. Derfor må han sammen med sine søskende, Alfred og Vega, flyve til det magiske nisseland. På rejsen møder de modstand fra de onde nisser og særligt deres leder, Evol, som på alle måder forsøger at ødelægge julen.

Får Hugo fundet samlet kuglen, så han kan hjælpe Pixy og sørge for det igen bliver jul i Nisseland – og Fredensborg?

 

KØB BILLET

 

 

 

STREAM FAMILIEN JUL (2014)

 

 

 

 

Julekalendere på tv 2016

 

DR1 – Den anden verden kl. 19.30

 

Årets julekalender hedder ’Den anden verden’ og er en dramaserie for de 8-16-årige og deres forældre. Det er magisk fortælling om tvillingesøstrene Sara og Anna på 14 år, der tager deres første skridt ind i en fascinerende, farlig og uforudsigelig voksenverden.

”Mange af temaerne i Brødrene Grimms eventyr handler om at gå fra at være barn til voksen, og de udfordringer, der hører med til det.Så ved at blande eventyret og historien om de to almindelig piger får vi et ekstra lag til historien om at være teenager.Vi ville gerne gå en anden vej med det overnaturlige og magiske end Disney og Harry Potter, og hvad der ellers findes, så det er blevet en anderledes fortælling med rod i det nordiske og naturligvis de tyske folkeeventyr” Andreas Hjortdal, producent

Julekalenderens hovedforfattere er Nikolaj Scherfig og Bo Hr. Hansen, der tidligere har stået bag julekalenderne ’Jesus og Josefine’ og ’Mikkel og Guldkortet’.

 

DR Ramasjang “Nissebanden i Grønland” kl. 17

 

DR Ultra “Hotel krølle på halen” kl. 06.45 og 17.25

 

DR2 … “Rytteriets jul”

’Rytteriets jul’ bliver et varmt gensyn med John og Erik, Tulle og Else, Gunnar og Henry, Tage, Lis og Ole, der denne gang har pakket sig selv ind i en gave. Vi møder også Trines mor og præsten; begge i skikkelse af Bodil Jørgensen. Blandt de nye ansigter er den svenske korleder Gøran og lystløgneren Rikard, der er ekspert i dårlige vittigheder. Det hele bindes sammen af vores vært Nis Bank-Mikkelsen, der fører seerne sikkert igennem alle fire søndage i advent og rammer julen ind, som den sære tid den er. Rytteriets kære husorkester med Marie Key, Bjørn Fjæsted og Henrik Balling lægger også vejen forbi med et nyt julehit.

Julen er hyggens tid, men også en tid, hvor ensomhed, bristede og uforløste drømme står tydeligt frem. Det kommer til at gøre lidt ondt, men det er alt sammen kærligt ment.

 

 

TV2 “Pyrus – alletiders jul”  (kl. 16.25)

 

TV2 “Ludvig og julemanden”  (kl. 20:00)