Kanonkongen Freja

Kanonkongen Freja

Kanonkongen Freja er DRs nye familieserie med premiere søndag d. 17. januar klokken 17.30. Serien er instrueret af Natasha Arthy, som efter min mening er en af danmarks allerbedste børnefilminstruktører ❤️

Kanonkongen Freja er en fortælling i otte afsnit om venskab, tilgivelse og modet til at se de svære ting i øjnene.

Freja er syv år gammel. Hendes far er blevet arbejdsløs og derfor arbejder hendes mor ekstra meget som stewardesse – og er væk længe ad gangen. På grund af den dårlige økonomi flytter familien ind i farfarens gamle faldefærdige kolonihavehus.

SE KANONKONGEN FREJA

 

Kanonkongen Freja

 Kanonkongen Freja

Så af mange grunde er det svært at være Freja – og det bliver ikke lettere af, når hun skal starte på en ny skole, finde nye venner, og holde sammen på familien. Heldigvis møder Freja den jævnaldrende Asger. Han kendte Frejas farfar og fortæller hende historien om den modige, frygtløse farfar, som blev kaldt Kanonkongen, og var modigere end modig, når han havde sin gule knallerthjelm og sin kappe på.

I det mørke hus finder Freja farfars hjelm og en sort kappe, og iklædt kanonkongens dragt og med sin nye ven Asger ved sin side, tager Freja fat på sit livs mange udfordringer.

Serien er skrevet af Simon Oded Weil, Emil Nygaard Albertsen og Natasha Arthy, der også har instrueret alle afsnit. Vi kender Natasha Arthys skæve univers fra film som Fanny Farveløs, Pip og papegøje, Drengen de kaldte kylling og Mirakel.

Barbara Moleko synger titelmelodien, “Freja”

 

 

Medvirkende:  

 

Freja: Holly Lars Bjarke

Far: Anders W. Berthelsen

Mor: Xenia Lach-Nielsen

Asger: Pelle Falk Krusbæk

Valde: Alfred Bjerre Larsen

Skolelæreren Janni: Anette Støvelbæk.

 

 

Familieflimmer – hygge om søndagen kl. 17.30

Der har i en årrække været en stærk tradition for, at de voksne samles foran tv’et søndag klokken 20.00, hvor DRs store dramaserier løber over skærmen og giver hele befolkningen en fælles oplevelse.

– Jeg synes, at det er på tide, at vi også på Ramasjang samler børnefamilierne om dramaserier af høj kvalitet, og derfor har vi indført ’Familie Flimmer’ hver søndag klokken 17.30. Her vil børn sammen med deres familier kunne gense nogle af de gode gamle DR-klassikere, som ’Nana’, ’Buster’ og ’Da Lotte blev usynlig’ og det er altså også her, at ny fiktion som ’Kanonkongen Freja’ kommer til at ligge, siger redaktør for DR Ramasjang Pelle Møller.